DajTo

Čierny zoznam I (1-3/22)

14.7.2019 od 22:30 do 00:55

1/22 - Pilot
Bývalý vládny agent a jeden z najhľadanejších utečencov Raymond Red Reddington sa nechá zatknúť priamo v sídle FBI. Ponúka, že pomôže dolapiť každého, s kým kedy pracoval, vrátane bosnianskeho teroristu Zamaniho, o ktorom sa FBI mylne domnieva, že je už šesť rokov po smrti. Reddington má ale jedinú podmienku. Chce spolupracovať iba s agentkou Elizabeth Keenovou a odovzdať svoj vlastný zoznam nebezpečných teroristov a zločincov, ktorý za posledných 20 rokov dal dokopy a pomenoval ho Blacklist (Čierny zoznam).

2/22 – Nezávislý č. 145
Red sa vďaka svojim zdrojom dozvie o vykoľajení vlaku s nevinnými ľuďmi, ktoré má na svedomí muž, ktorý si hovorí Freelancer. Aby zabránili ďalším útokom, musia Keenová a Reddington v prestrojení navštíviť reštauráciu, aby získali jeho fotku. Ďalším cieľom má byť Floriana Campová, majiteľka nadácie bojujúcej proti obchodu s bielym mäsom. Po zatknutí Freelancer vypovie, že ho najal Reddington. Do toho všetkého má Elizabeth ešte nedoriešený problém s Tomom, nevie, čo má robiť so záhadnou škatuľou, v ktorej našla zbraň a falošné pasy s fotkami Toma ...

3/22 – Wujing, č. 84
Liz úmyselne vystrelí z pištole, ktorú našla doma v podlahe. Potom ju pošle do laboratória na analýzu, či s ňou nebol niekedy v minulosti spáchaný zločin. Red a Liz sú na stope čínskeho nájomného zabijaka Wujing, ktorý vraždí agentov CIA. Stretnú sa s ním a vďaka počítačovému programu zistia, že ďalším cieľom je Henry Chou. Liz sa dozvedá, že výsledok balistickej expertízy je tajný. Jej nadriadený ale môže do správy nahliadnuť. Zistí, že touto zbraňou bola spáchaná vražda, v ktorej hrá úlohu pracovník vnútornej bezpečnosti.

Všeobecná anotácia:
Najhľadanejší kriminálnik sveta Raymond Reddington (James Spader) sa z neznámych dôvodov vzdá do rúk federálov a ponúkne im pomoc. Nie však obyčajnú: je ochotný loviť a chytiť najväčších kriminálnikov. Teda tých, s ktorými doteraz spolupracoval a ochraňoval ich. Jeho jedinou podmienkou je, že bude spolupracovať iba s jedinou, mladou agentkou FBI, i keď s ňou zdanlivo nemá žiadnu spojitosť.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist