Markíza

33 životov

28.6.2019 od 02:45 do 04:40

Originální název: The 33
Motto: Sledujte skutečný příběh o zázraku.
Krátký popis: V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Strhující příběh o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem.
Rok výroby: 2015
Délka (min): 120
Hodnocení návštěvníků: 6.9 z 10 bodů (hlasovalo 852).
Typ filmu: biografický, drama, historický
Země: USA, Chile
Režie: Patricia Riggen
Scénář: Hector Tobar, Mikko Alanne, Michael Thomas, Jose Rivera, Craig Borten
Hrají: Naomi Scott (Escarlette Sepúlveda), Cote de Pablo (Jessica Salgado), Antonio Banderas (Mario Sepulveda), James Brolin, Rodrigo Santoro (Laurence Golborne), Lou Diamond Phillips (Luis Urzua 'Don Lucho'), Juan Pablo Raba (Dario segovia), Juliette Binocheová (María Segovia)

Popis filmu: Příběh filmu je inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály v létě roku 2010 v Chile, kde po zhroucení dolu zůstala skupina 33 horníků uvězněna 701 metrů hluboko pod zemí se zásobami vody a jídla jen na pár dní. Jeden z nich, Mario Sepúlveda, se snaží přeživší horníky zorganizovat tak, aby měli co největší šanci na návrat zpět na povrch. Jejich rodiny a přátelé společně s chilskou vládou organizují jejich záchranu. V cestě jim ovšem nestojí jen nezodpovědní majitelé dolu, ale také několik set metrů nestabilní horniny. Na vyproštění horníků pracoval záchranný tým dnem i nocí celých 69 dní. V roli Maria Sepúlveda exceluje Antonio Banderas.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist