DajTo

Kliatba jazera Dark Score

31.5.2019 od 22:30 do 01:20

Krátka anotácia:
Úspešný spisovateľ stratí pri tragickej nehode svoju milovanú manželku. Po príchode do rodinného vidieckeho sídla sa ho však zhmotňujú temné sny, ktoré začnú odhaľovať tajomstvá jeho ženy.
Anotácia:
Michael Noonan (Pierce Brosnan) je úspešný spisovateľ, ktorý šťastne žije so svojou manželkou menom Jo (Anabeth Gish). Každý rok mu vyjde nový román, jeho diela sú neustále na najvyšších priečkach rebríčkov bestsellerov, a tak sa mu darí čoraz lepšie aj po materiálnej stránke. Jedného letného dňa však Jo zomrie. Mike sa zrúti, nedokáže napísať ani riadok, ešte šťastie, že má niekoľko hotových rukopisov v zásobe. Trápia ho nočné mory, ktorých dejiskom je dom pri jazere, kam Noonan chodil odpočívať. Na prelome storočí patril dom slávnej bluesovej speváčke, ktorá svojho času zo dňa na deň s celou rodinou zmizla. Po štyroch rokoch sa Mike presťahuje do domu pri jazere, kde hrozné sny pokračujú, ba čo viac, objavia sa aj duchovia a pomaly sa začne rysovať strašná záhada z minulosti.
Dlhá anotácia:
Úspešný spisovateľ Mike Noonan (Pierce Brosnan) dokončuje svoju poslednú knihu. Inšpiráciou mu je jeho manželka Jo (Anabeth Gish), s ktorou však kvôli Mikeovým zdravotným problémom nemôžu mať deti. Po vydaní novej knihy Jo zrazí automobil a Mike sa ocitá psychicky na dne. Potom zistí, že Jo bola tehotná, a domnieva sa, že mala mimomanželskú aféru. V snoch sa mu začnú zjavovať podivné predstavy o jeho manželke a myslí si, že sa mu Jo zo záhrobia snaží dávať nejaké signály. Rozhodne sa odísť do ich vidieckeho sídla v Dark Score Lake v Maine. Jo tam trávila veľa času, keď Mike písal. Domnieva sa preto, že tam môže nájsť jej prípadného milenca. Mikeov agent Marty mu medzitým dá ponuku napísať novú knihu, na ktorú však bude mať len trojmesačný termín. Mike ponuku prijme. Najskôr nemôže prísť na žiadny nápad, chýba mu inšpirácia v podobe Jo. Potom si ale spomenie na jeden zo svojich zásuvkových románov a rozhodne sa ho prepísať... Mike sa v Dark Score Lake zoznámi s vdovou Mattiou Devore (Melissa Geore) a jej šesťročnou dcérou Kyrou. Mattie zavraždila svojho manžela potom, čo zošalel a pokúsil sa Kyru utopiť. Od tej doby sa Mattii snaží jej bývalý svokor Max Devore znepríjemniť život a prevziať Kyru do svojej starostlivosti. Jo začne Mikea v snoch prosiť, aby Mattii pomohol. Mike sa presťahuje do domu pri jazere, kde hrozné sny pokračujú, ba čo viac, objavia sa aj duchovia a pomaly sa začne rysovať strašná záhada z minulosti.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist