DajTo

13 hodín: Tajní vojaci v Bengázi

27.5.2019 od 20:15 do 23:00

Krátka anotácia:
Jedenáste výročie útoku na Dvojičky v New Yorku sa teroristická jednotka operujúca na severe Afriky rozhodla „osláviť“ útokom na americkú ambasádu v Bengázi. Jej zamestnanci sa ocitajú tvárou v tvár obrovskej presile.
Dlhá anotácia:
Jedenáste výročie útoku na Dvojičky v New Yorku sa teroristická jednotka operujúca na severe Afriky rozhodla „osláviť“ útokom na americkú ambasádu v líbyjskom meste Bengázi. Jej zamestnanci síce už predtým tušili, že sa niečo chystá, no tajné služby ich pocit ohrozenia relativizovali. Aj preto sa pracovníci ambasády ocitajú tvárou v tvár obrovskej presile prakticky bez ochrany, ktorú by si pobyt v tomto regióne určite zaslúžil. Nemali by najmenšiu šancu na prežitie, keby v oblasti nepôsobila skupinka bezpečnostných analytikov, bývalých elitných mariňákov. Tí hodia za hlavu všetky písané aj nepísané postupy a rozhodnú sa brániť ambasádu do poslednej kvapky krvi.
Dlhá anotácia:
Presne jedenásť rokov po ničivých útokoch na Svetové obchodné centrum v New Yorku - 11. septembra 2012 v noci – čelí americká ambasáda v líbyjskom meste Bengázi nečakanému brutálnemu útoku po zuby ozbrojených teroristov. Keďže Washington z neznámych dôvodov nevyšle okamžite na záchranu svojich ľudí armádu, ako býva v podobných situáciách zvykom, skupinka bývalých elitných vojakov, ktorí dnes pracujú dnes pre súkromnú bezpečnostnú spoločnosť operujúcu neďaleko od miesta činu na supertajnej základni CIA, sa rozhodne pre drsnú misiu na vlastnú päsť a bez posvätenia úradov. Čo v preklade znamená, že sa rozhodnú útočníkom vzdorovať a neprenechať im konzulát bez boja! Jack (John Krasinski), Rone (James Badge Dale), Tanto (Pablo Schreiber), Boon (David Denman), Oz (Max Martini) a Tig (Dominic Fumusa) pritom nielen riskujú nielen svoje životy, ale oveľa, oveľa viac, pretože vedome ignorujú priamy rozkaz z najvyšších miest, aby v záujme zachovania existencie základne v tajnosti nekonali! Neuveriteľný 13-hodinový boj o životy rodákov v priamom rozpore s neľudskými rozkazmi, ktoré im nariaďujú pozerať sa inam a len tak ich obetovať pre vyššie dobro, sa práve začína...

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist