DajTo

Lovci pokladov I (5- 8/10)

25.5.2019 od 20:15 do 00:00

5/10
Je to príbeh, ktorý sme už videli miliónkrát: dom na samote, tínedžeri zavraždení neznámou obludou a jediné zakrvavené dievča, ktoré utieklo a beží do lesa. Avšak tentoraz narazí dievčina rovno na Knihovníkov. Knihovníci prišli do tohto tmavého lesa hľadať zlomené deliace čiary, t.j. vypustené magické energie následkom útoku na Knižnicu. To, čo nájdu, je dom, v ktorom straší, a ktorý sa ukáže byť viac smrtiaci ako čokoľvek čo kedy predtým videli. Knihovníci majú čas do polnoci na rozuzlenie záhady domu a útek predtým, než ich zničí a prejde na ďalšie obete. Cassandra je odsunutá nabok ako člen tímu najslabšie vybavený na násilie, a dáva to najavo. Avšak kým ostatní analyzujú legendu miesta, Cassandra je tá, ktorá vylúšti tajomstvo – neuveriteľnú záhadu, ktorá sa skrýva za ozajstnou príšerou domu záhad.
6/10
Knihovníci sledujú stopu mágie, a tá ich dovedie na najnečakanejšie miesto – prestížny veľtrh vedy. Kým mladí vedci, budúci inžinieri a matematici predvádzajú svoje danosti (a ťažko znášajú svojich príliš náročných rodičov), Knihovníci si nedokážu celkom predstaviť, čo majú čary spoločné s týmto pulzujúcim centrom modernej technológie. Avšak keď vybuchne model sopky so skutočnou lávou a jeden zo súťažiacich vykašle obrovské mračno múch, Knihovníci objavia, že niekto používa kúzla na splnenie svojich snov o úspechu. Ba čo je horšie, Jenkins ich informuje, že použitá sila je priveľká na to, aby išlo o jediného čarodejníka. Ide o schôdzku čarodejníkov niekde uprostred tejto technológie 21. storočia. Knihovníci musia plávať spletitou sieťou tínedžerských vzťahov – a konfrontovať sa s vlastnou minulosťou, aby našli schôdzku čarodejníkov predtým, ako magický spätný náraz zničí každého na veľtrhu. Nanešťastie pre nich je za celým sprisahaním istá postava priamo z magických bájí. A žiaden Knihovník ešte neprežil stret s touto legendou.

7/10
Hadia spoločnosť urobí odvážny krok, aby zabila jednu z najsilnejších magických bytostí a ukradla jej energiu na svoje vlastné ťaženie - Santa Clausa! Našťastie Jenkins, jeden zo Santových najdávnejších priateľov, sa o únose dopočuje a posiela Knihovníkov, aby ho zachránili. Ako sa ukáže, Santa robí viac než je rozdávanie darčekov: zbiera dobrú vôľu od ľudí na celom svete počas roka a vracia nám ju na Štedrý večer. Ak bude zastavený, ľudstvo upadne do beznádeje a skazy. Knihovníci Santu zachránia, avšak po celom svete ich prenasleduje Hadia spoločnosť. Plukovníčka Eve Baird, ktorá nemá rada Vianoce, sa ocitne v situácii, kedy pašuje Santu na Severný pól pred príchodom Štedrého večera. Od kradnutých áut cez krčmové bitky po vraky nákladných lietadiel bojujú Knihovníci s časom, aby zachránili Vianoce. Avšak ani Knihovníci nepoznajú ozajstný, skrytý význam Vianoc, o ktorom nevedia ani Santovi najbližší priatelia.
8/10
Keď hľadač UFA zmizne neďaleko malého mesta severne od New Yorku, Knihovníci prichádzajú vyšetrovať s prísnymi pokynmi od Jenkinsa: „Čokoľvek si myslíte, že to je... NIE JE TO UFO”. Keď sa Stone spriatelí s milou, sarkastickou historičkou mesta, zistí, že mesto má tajnú minulosť, ktorá ho spája s jednou z najväčších záhad 20. storočia. Knihovníci by sa obyčajne obrátili na plukovníčku Baird aby im poradila, avšak tá je jednou z „unesených” a nemôžu ju nájsť! Stone sa ocitne medzi pomocou miestnym obyvateľom, ku ktorým pociťuje akési puto, a rizikom apokalypsy zo strany skrytej frakcie v rámci mesta. Dokáže presvedčiť ostatných Knihovníkov, aby mu pomohli, alebo medzi nimi strata plukovníčky Baird vyvolá zmätok či ich dokonca zničí?

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist