DajTo

Lovci pokladov I (1, 4/10)

18.5.2019 od 20:15 do 00:00

1/10
V snahe opäť získať zbraň hromadného ničenia sa stretávajú cesty plukovníčky Eve Baird, protiteroristickej expertky NATO, a experta na okultizmus Flynna Carsena, ktorý hľadá stratený démonický artefakt. Po zúrivej bitke zbraní a mágie sa Baird ocitne pritiahnutá k záhadnému mužovi, ktorý si hovorí „Knihovník”. Baird je čoskoro pozvaná, aby sa pridala k dávnej organizácii známej len ako „Knižnica”, založenej na nekonečnom množstve artefaktov, ktoré sú skryté hlboko pod New York City. Teraz v tíme už aj s Flynnom, ktorý je pološialený z dekády magických dobrodružstiev, siahajúcich do celého sveta, sa Baird zapletie do dávneho boja medzi Knižnicou a Haďou spoločnosťou. Hadia spoločnosť sú okultisti, ktorí chcú prinavrátiť mágiu a používať ju na ovládanie sveta. Na ich čele stojí záhadný Dulaque. Čoskoro Flynn a Baird bojujú s časom, aby zachránili životy iných neobyčajných ľudí, ktorých si Hadia spoločnosť vzala na mušku a chce ich zavraždiť: génius vedy a synestétka v jednej osobe Cassandra Cillian, Jacob Stone, expert na umenie a históriu žijúci drsným životom, a neslávne známy „high-tech” zlodej Ezekiel Jones. Títo traja odhalia hlbšie sprisahanie, plán Hadej spoločnosti získať kľúč ku všetkému magickému – starodávnu korunu kráľa Artuša.
2/10
Knihovníci opäť získali korunu kráľa Artuša, avšak zisťujú, že ide o súčasť smrtiacej pasce, ktorú im nastavili ich dávni nepriatelia, Hadia spoločnosť. Teraz je Knižnica stratená v čase a priestore, Flynn je smrteľne ranený a Dulaque získal skutočný kľúč k jeho schéme: Excalibur, čarovný meč kráľa Artuša. Na úteku sa Knihovníci utiahnu do malého bezpečného domu, ktorý je prístavbou Knižnice, a vedie ho brilantný a výstredný Jenkins. Knihovníci musia zastaviť Dulaquea, ktorý chce prinavrátiť do sveta mágiu, avšak na to sa musia vlámať do Buckinghamského paláca.

3/10
Knihovníci skončia na stope starej knihy Libris Fabula, ktorá oživí každý príbeh, ktorý je v nej napísaný. Ich hľadanie sa skomplikuje, keď sa viacero ľudí v meste zmení na bytosti z klasických rozprávok, a stane sa smrtiacim, keď Jenkins odhalí, že kniha vysáva energiu zo svojich obetí. Vyriešenie záhady by bolo už dostatočne ťažké pri šerifovi, ktorý sa premenil na veľkého zlého vlka a s tŕňovým múrom, ktorý zrazu obohnal mesto, no keď začnú sami Knihovníci hrať postavy z klasických rozprávok, zdá sa, že už niet nijakej nádeje na záchranu obyvateľov mesta či ich samotných. Našťastie sa jeden Knihovník ocitne v úlohe rozprávkového lapaja.
4/10
Hľadajúc na ceste s Flynnom spôsob, ako zachrániť stratenú Knižnicu, musí Baird teraz udržať troch knihovníckych nováčikov - Cassandru, Stonea a Ezekiela - nažive, školiac ich na vyšetrovanie bizarných záhad. Ich prvý prípad, jednoduché vyšetrovanie zmiznutých ľudí, ich zavedie do šialene úspešného, moderného agrobiznisu v Bostone, avšak odhalia, že tento „moderný” biznis už existuje veľmi dlho, a jeho úspech je postavený na obetiach urobených zamestnancami firmy. Doslovných obetiach.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist