DajTo

Únik z džungle

15.5.2019 od 22:00 do 00:10

Krátka anotácia:
Nadnárodná spoločnosť zlyhá v programe zdravotne nezávadných vôd a Ekvádorom sa začne šíriť nebezpečná nákaza. Vinníci však robia všetko preto, aby pravda ostala utajená.

Anotácia:
Nadnárodná spoločnosť Clearbec, ktorá ovláda privatizáciu zdrojov vody v mnohých rozvojových krajinách, zlyhá v Ekvádore vo svojom programe nezávadnej vody. Krajinou sa začne šíriť nebezpečná nákaza. V snahe zamaskovať zodpovednosť rozpúta armáda genocídu na civilnom obyvateľstve. Bývalý disident a vodca ozbrojeného hnutia proti obchodu s pitnou vodou Francisco Francis (Forest Whitaker) vlastní dôkazy usvedčujúce Clearbec. Počas razie bol nútený spolu so svojou manželkou (Eva Longoria) utiecť a skrývať sa kdesi v ekvádorskej pustatine. Dcéra zakladateľa Clearbecu sa napriek hroziacej strate kredibility spoločnosti rozhodne zistiť a publikovať pravdu. Najme preto bývalého agenta CIA (Andy Garcia), aby Francisa aj s dôkazmi dostal z krajiny.

Dlhá anotácia:
Vraví sa, že pravda človeka oslobodí. Preto sa ju mnohí horúčkovito snažia nájsť a v prípade potreby brániť doslova do posledného dychu. Lenže... Iní sú, žiaľ, odhodlaní urobiť hoc aj nemožné – a obzvlášť ak ide o veľké peniaze -, len aby len ostala navždy pochovaná pekelne hlboko! Bývalý tajný agent Jack Begosian (Andy Garcia) svojím presvedčením stojí asi kdesi uprostred. V čase aktívnej služby v CIA totiž videl, počul a zažil veci, ktoré si bežný smrteľník dokáže len veľmi ťažko predstaviť – a odišiel z nej v deň, keď lžiam, ktoré svojimi činmi on a jeho kolegovia pomáhali šíriť a udržiavať pri živote z poverenia tých, čo ťahajú za tie najdôležitejšie spoločensko-politické povrázky doma i v zahraničí, pomaly začínal veriť aj sám... Dnes má vlastnú rozhlasovú talkshow a ani omylom neplánuje ešte sa niekedy vrátiť k tomu, čo bolo kedysi jeho dennodennou rutinou. No keď ho Morgan Swintonová (Deborah Kara Unger), dcéra zakladateľa nadnárodnej Clearbec, zjavne zodpovednej za šírenie nebezpečnej nákazy v Ekvádore, požiada o pomoc, nedokáže odmietnuť. V hre sú totiž nielen životy vodcu rebelov Francisca Francisa (Forest Whitaker), ktorý má v rukách dôkazy usvedčujúce Clearbec, a jeho manželky Mie (Eva Longoria), ale i tisícov nevinných obyvateľov...

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist