Jednotka

Radosť zo života

18.4.2019 od 23:00 do 23:30

Hudobný skladateľ, herec, hráč na klavíri a flaute a pedagóg Ján Melkovič sa narodil v Starej Ľubovni 24. apríla 1939. Študoval v Spišskej Novej Vsi, v Poprade a flautu a skladbu na bratislavskom Konzervatóriu; začas učil na Ľudovej škole umenia v Holíči a na bratislavskom Konzervatóriu. V šesťdesiatych rokoch pracoval ako dramaturg v Slovenskej televízii.
Ako mimoriadne úspešný hudobný skladateľ spolupracoval v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch s poprednými textármi, režisérmi, orchestrami a interpretmi populárnej hudby. Je autorom hudby mnohých televíznych hier, muzikálov, rozprávkových seriálov, krátkych i celovečerných filmov. Začas spolupracoval aj s Divadlom na korze.
Dominantnou zložkou tvorby Jána Melkoviča je jeho dlhoročná, tvorivá, systematická spolupráca so Stanislavom Štepkom a Radošinským naivným divadlom, ktorého stálym členom sa stal v roku 1983.
Práve v tvorivom prostredí divadla Ján Melkovič naplno rozvinul svoj hudobný talent a svoj originálny, nezameniteľný skladateľský rukopis. Nezanedbateľná je aj jeho nevšedná a úspešná pedagogická práca s mladými hercami a spevákmi.
Rekonštrukčný dokument nakrútil režisér Juraj Štepka.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist