Prima Cool

Kurýr (1)

31.3.2019 od 07:05 do 08:05

Originální název: Trojan Horsepower
Krátký popis: Kurýr Frank Martin dopraví za odpovídající sumu cokoli kamkoli. Když ho požádá o pomoc jeho automechanik Dieter, netuší, do jak nebezpečného úkolu se pouští. Dietrova kamarádka Trina potřebuje převézt zařízení, které dokáže u jakéhokoli vozu snížit spotřebu paliva až o sedmdesát procent. To se ale nelíbí konkurenci, a tak nastupuje najatá banda zabijáků.
Rok výroby: 2012
Délka (min): 45
Hodnocení návštěvníků: 7.2 z 10 bodů (hlasovalo 27).
Typ seriálu: akční, krimi
Země: Kanada, Francie, USA, Německo, Velká Británie
Režie: Brad Turner
Scénář: Steve Lightfoot, Robert Mark Kamen, Luc Besson
Hrají: Chris Vance (Frank Martin), Andrea Osvártová (Carla Valeri), François Berléand (inspektor Tarconi), Delphine Chanéacová (Juliette Dubois), Charly Hübner (Dieter Hausmann), Moon Dailly (Trina), François-Eric Gendron (Laurent), Björn Thors (Leloup)

Popis filmu: Frank Martin pracuje jako kurýr. Doručuje a nikdy se na nic neptá. Přijede na smluvené místo, vyzvedne zásilku, ať už je to věc nebo člověk, a bezpečně ji doručí, kam má. Zakládá si na pověsti profesionála. Když si ho najme mafiánský boss, aby ho dopravil na pohřeb zesnulého bratra, není na tom na první pohled nic divného. Pokud by ovšem boss právě neutekl z vězení. Frank je ale skutečný profík, a tak ho na smluvené místo dostane včas, i když je pronásleduje jak konkurenční mafie, tak policie.
Frank si užívá volné odpoledne ve svém domě u moře. Při procházce na pláži se seznámí s velice milou Juliette. Dieter, Frankův automechanik, ho požádá o schůzku. Představí mu přítelkyni Trinu, která potřebuje odvézt na autosalon v Paříži prototyp zařízení, které vyrobil její otec. Kvůli stroji už zemřelo několik lidí. Ten, který má Trina, je poslední funkční. Motor má být díky němu velice úsporný, čímž by přišly o zisky ropné společnosti. Proto se snaží zbavit nejen vynálezu, ale i lidí, kteří by mohli úsporný zázrak vyrobit znovu.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist