DajTo

Pevnosť boyard

13.10.2018 od 20:15 do 21:55

Epizódna anotácia:
Tentokrát sa na Boyarde predstaví veselá úderka - komička Evelyn, herci Števo Martinovič, René Štúr a Patrik Vyskočil a exfarmárka Lucia Mokráňová.
Legendárna a ikonická súťažná šou sa po takmer dvadsiatich rokoch vracia so slovenskými celebritami v úlohe bojovníkov o poklad Otca Fourasa. Pevnosť Boyard bude opäť plná extrémnych súťaží, prekonávaní vlastných limitov a známych osobností v situáciách, ktoré inde len tak ľahko neuvidíte.
Dobyť majestátnu pevnosť sa budú snažiť tímy zložené zo známych osobností, ktoré v priebehu súťaže plnia najrôznejšie adrenalínové úlohy s cieľom uhádnuť heslo k otvoreniu pokladnice. Výhru potom súťažiaci prostredníctvom Nadácie Markíza venujú vybranej charitatívnej organizácii.
Pre mnohých je kultová francúzska šou nostalgickou spomienkou na detstvo. V rokoch 1998 a 1999 aj televízia Markíza priniesla dve vlastné série Pevnosti Boyard, pričom išlo o jeden z prvých licencovaných formátov na slovenských obrazovkách a v tom čase aj jeden z najväčších a najnáročnejších televíznych projektov vôbec.
Ani v novej sérii nebude chýbať ctihodný Otec Fouras, tento raz v podaní herca a moderátora Michala Ďuriša, trpasličí sprievodcovia po pevnosti Pakľúč a Ciferník, rešpekt budiaci Gebuľa, krotiteľka tigrov Félindra, získavanie kľúčov a následne indícií, či rozmanité úlohy od fyzicky náročných, cez hmyzie "radovánky" až po poriadne zamotané hádanky. Nechajte sa prekvapiť, ako populárne osobnosti všetky časti súťaže zvládnu.
Ako moderátor nezabudnuteľnej šou sa divákom predstaví obľúbený Martin Nikodým. Asistovať mu bude šarmantná redaktorka relácie Teleráno a rozhlasová moderátorka Diana Hágerová.
 Pevnosť Boyard leží medzi ostrovmi Aix a Oléron pri západnom pobreží Francúzska. Začala sa stavať v roku 1801 za vlády Napoleona za účelom ochrany pobrežia, ale dokončená bola až v roku 1857. Pevnosť je dlhá 68 metrov, široká 31 metrov a vysoká 20 metrov. Umiestnených tu bolo vyše 250 vojakov. Okolo roku 1871 slúžila krátko aj ako väzenie. Miestom konania populárnej súťaže je od roku 1990. Pôvodne francúzsky formát je celosvetovo veľmi obľúbený a bol adaptovaný už v 35 krajinách.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist