DajTo

Zakázaná zóna

27.9.2018 od 20:15 do 22:20

Krátka anotácia:
Tajný agent Damien Collier pátra v Detroite po zbraniach hromadného ničenia, ktoré ukradli živly zo zločineckého mestského geta. Policajt požiada o pomoc bývalého trestanca Lina, jediného človeka, čo pozná tento rajón a nebojí sa miestnych gangstrov. Záujmy oboch mužov spojí ich spoločný nepriateľ, miestny vládca Tremaine, ktorý uniesol Linovu priateľku Lolu a vyhráža sa nukleárnym bombovým útokom.
Anotácia:
Blízka budúcnosť, Detroit. Starosta mesta sa usiluje skoncovať s nebezpečným zločineckým getom. Zakázanú zónu obohnanú múrom a odstrihnutú od mesta ovláda gangsterský drogový boss Tremaine Alexander (RZA). Miestny strážca zákona Lino (David Belle) mu ide neúprosne po krku. Keď však Tremaine unesie jeho bývalú priateľku Lolu (Catalina Denis), Lino požiada o pomoc policajta v utajení Damiena Colliera (Paul Walker), ktorý v gete pátra po ukradnutých zbraniach hromadného ničenia. Tremaine sa vyhráža odpálením neutrónovej bomby, ak do 24 hodín nebudú splnené jeho požiadavky. Už nejde len o Lolu, ale o životy všetkých obyvateľov mesta. Obaja policajti sa zúfalo snažia lokalizovať bombu a vyslobodiť Lolu. Netušia však, že v najvyšších kruhoch nepovažujú skazu mesta za príliš veľký problém...
Dlhá anotácia:
V opustenej štvrti Detroitu, kde sa schádzajú najväčší kriminálnici a gangstri, je apokalyptické sídlisko Zakázaná zóna. Radnica, neschopná kontrolovať miestnych zločincov, sa rozhodla štvrť obohnať múrom a jej obyvateľov odstrihnúť od zvyšku mesta. V tejto nekontrolovateľnej spoločnosti, kde každý hrá proti každému mu a prežijú len tí najsilnejší, vládne drogový boss Tremaine Alexander (RZA). A práve naňho sústredí svoju pozornosť agent Damien Collier (Paul Walker)), ktorý vyšetruje lúpež zbraní hromadného ničenia. Damien a Tremaine majú za sebou mnoho spoločného, hranice medzi spravodlivosťou a odplatou býva veľmi tenká. Damien vo svojom boji nájde nečakaného spojenca v jednej z posledných dobrých duší, žijúcich v tehlových domoch v gete, Linovi. Lino (David Belle) sa i v desivej situácii v betónovej džungli snaží správať čestne a bojovať za lepšie podmienky v celej komunite. Už pri prvom stretnutí sa odhalí výrazne veľký rozdiel medzi obomi mužmi. Každý z nich pochádza z odlišných svetov. Nádej na spoluprácu policajta s trestancom je mizivá, avšak len do chvíle, keď si Damien a Lino uvedomia, že majú spoločného nepriateľa - Tremaina. Keď Tremaine unesie Linovu priateľku, uvádza tím do pohybu reťazovú lavínu adrenalínových udalostí, ktoré Damiena a Lina spoja. Damien prijíma pomoc bývalého väzňa a spolu s ním sa pokúša zastaviť zlovestné sprisahanie, ktorého cieľom je zničenie celého mesta. Postupom času sa dozvie, že majú viac spoločného, než sa spočiatku zdalo. Rešpekt jedného k druhému vedie k priateľstvu. Pomaly si začnú uvedomovať, že to, čo sa deje vo vnútri geta a vonku, nie je také, ako sa zdá.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist