Dvojka

Noc v archíve

24.7.2018 od 00:05 do 01:05

Blíži sa leto a školské prázdniny, a tak si ich prežívanie v časoch nedávno minulých pripomenieme aj prostredníctvom archívnych televíznych ukážok. A okrem tematiky bude všetky spájať ešte jedno tentoraz sme ukážky do Noci v archíve povyberali z jedinej relácie, obľúbenej Pionierskej lastovičky!
A tak na Vás čaká prierez reláciami od tých najstarších zo 60-tych rokov, keď sa ešte relácia volala len Lastovička, cez začiatok rokov 80-tych, keď získala prívlastok Pionierska, až po tie najnovšie a zároveň posledné z roku 1988. Ukážeme Vám, ako vyzeralo ručné triedenie poštových zásielok priamo v poštových vozňoch vlakov, svoje zážitky z pobytu v ďalekej cudzine Vám vyrozprávajú deti, ktoré spolu s rodičmi prežili časť detstva v spriatelenom Iraku a na Kube a tvorcovia nesmrteľného muzikálu Neberte nám princeznú Vám zase vyrozprávajú, ako vznikal.
Chýbať nebude ani módna prehliadka samozrejme, modely predvádzajú pionieri pre pionierov! Kameramani Pionierskej lastovičky boli aj na Slavíne pri skladaní pionierskeho sľubu nových nádejných pionierov a zašli aj na pútavý snem pionierov starých, ktorí pod Urpínom rokovali o živote svojich mladších kolegov.
A hoci pesničky v tejto Noci v archíve zaspievajú najmä neznáme deti, nenecháme Vás celkom bez známych tvári. Soňa Mqllerová sa odprezentuje ako odborníčka na programovací jazyk BASIC a Iveta Malachovská, vtedy Pašková zase ako znalkyňa vysielačiek. Nenechajte si to ujsť!

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist