Jednotka

Komisár Montalbano IV (2)

11.1.2019 od 00:40 do 02:15

Originální název: Gli arancini di Montalbano
Motto: Běžná dopravní nehoda, nebo úkladná vražda?
Krátký popis: Dopravní nehody mají vyšetřovat dopraváci, to je jasná věc. Jenomže zřítí-li se za dobrého počasí dokonalý vůz v perfektním stavu z vozovky do stometrové propasti, je-li ze stop pneumatik jasné, že řidič ani nebrzdil, ani nezačal vytáčet zatáčku, pak se nelze divit, že kriminálka zavětří. A seděl-li v tom autě muž, který za svůj nemalý majetek vděčil svým ne právě špatným stykům s mafií, pak Montalbanovi nezbývá nic jiného, než zapomenout na to, že se blíží Silvestr, který měl strávit v Paříži...
Rok výroby: 2002
Hodnocení návštěvníků: 7.5 z 10 bodů (hlasovalo 18).
Typ seriálu: drama, krimi, mysteriozní
Země: Itálie
Režie: Alberto Sironi
Scénář: Francesco Bruni, Andrea Camilleri, Salvatore De Mola
Hrají: Luca Zingaretti (Commissario Salvo Montalbano), Katharina Böhmová (Livia Burlando), Cesare Bocci (Mimi Augello), Isabell Sollmanová (Ingrid Sjostrom), Marco Cavallaro (Tortorella), Davide Lo Verde (Galluzzo), Peppino Mazzotta (Fazio), Angelo Russo (Catarella)

Popis filmu: Vyšetřování krádeže v supermarketu vlastněném mafiánskou rodinou zavede Montalbana až do vyšších pater politiky. Viníka bude potřeba lovit jako vzácnou rybu a komisař k tomu použije velmi nekonvenční udičku. Nadřízení se vztekají, média provokují, ale Montalbano nehledí napravo ani nalevo. Hlavní je přece vyřešit případ, zvlášť když mrtví přibývají.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist