Doma

Feriha (9/160)

17.1.2018 od 13:30 do 14:45

Nečakaný Ferihin príchod na večierok, na ktorý ju pozval Emir, nápadne pripomína moment, keď sa v jednej z najobľúbenejších rozprávok na bále znudeného následníka trónu zjavila nežná Popoluška, ktorá razom všetkých očarila a získala si jeho srdce raz a navždy. Nečudo, že Hande, ktorá sa už celú večnosť márne snaží stať sa - a zostať - jedinou kráľovnou Emirovho srdca, má v momente po nálade. Obzvlášť keď si všimne, ako sa pohľady i ruky Ferihy a Emira neustále mimovoľne stretávajú... Nuž veru, ak by bolo možné niekoho zavraždiť nenávistným zazeraním, Feriha by proti Hande nemala najmenšiu šancu!
V snahe zabrániť vzniku klebiet a utajiť pred všetkými ostatnými problémy, s ktorými jej rodina v poslednom čase bojuje, Zehra naservíruje všetečnej kamarátke Gülfidan kopu výmyslov a poloprávd o tom, prečo jej manžel R?za a syn Mehmet odcestovali do ich rodnej dediny. Zaklame jej ale tiež aj o tom, že jej najväčšia pýcha, dcéra Feriha, teraz spí, no už o chvíľočku sa začne učiť, pretože odkedy je na vysokej škole v podstate nič iné ani nerobí. Kiež by to bola pravda... Na riadne hlučnom a divokom večierku jej totiž vďaka pomstychtivej Hande hrozí nečakané nebezpečenstvo! Tá si od starého známeho Merta, ktorý ju svojho času zásoboval drogami, vypýta extázu a s pomocou ďalšej známej ho Ferihe podstrčí ako liek proti bolesti hlavy, len aby ju znemožnila. A keď sa Feriha zrazu začne správať až príliš uvoľnene, zdá sa, že tento plán dokonale vychádza, dokonale sa totiž pred všetkými znemožní. Najhoršie však je, že aj pred Emirovým otcom Ünalom (Eray Özbay), ktorému Hande celá šťastná vyklopí, že dievča, s ktorým dnes večer jeho syn prišiel, je totálne zdrogované...
Keď Emir nepochopiteľne sa správajúcu Ferihu galantne vezme k sebe domov, kde sa dovtedy skvelo naladená mladá dáma zrazu pri pohľade do zrkadla totálne zosype a začne zúfalo plakať, že to nie je ona... Uloží ju do postele a nechá ju z toho nepekného tripu vyspať sa. No ráno jej to poriadne spočíta! A hoci mu Feriha povie pravdu, hneď ako si na ňu v stále ešte zahmlených útržkoch spomenie, neuverí jej. Je presvedčený o tom, že sa zdrogovala náročky a že jej rodina je na ňu zrejme práve preto taká prísna, lebo je závisláčka! A to sa mu vôbec, ale vôbec nepáči. Aby jej poníženie a hanba boli dokonalé, na odchode od Emira sa vo dverách zrazí s jeho otcom, ktorý zase následne riadne vydusí Emira. Z večierka snov, v ktorý obaja dúfali, sa tak stala nepríjemná nočná mora, po ktorej im v ústach zostala poriadne trpká pachuť! Ak by sa len dal vrátiť čas... Asi tak na päť sekúnd by si to dokonca priala i zlomyseľná Hande, ktorá si až doteraz neuvedomila, že svojou hlúpou akciou neohrozila len Ferihin život, ale i Emirovu budúcnosť - ak by totiž v jeho klube skolabovala alebo nebodaj umrela, šiel by ako majiteľ klubu pred súd!
Odkedy Zehra našla vo Ferihinej izbe skrkvaný papier s Emirovým menom, vie, koľká bije - že jej dcéra je po prvý raz v živote naozaj zaľúbená. Tak rada by si s ňou pohovorila o citoch, ktoré ju zjavne zastihli totálne nepripravenú a úplne ju prevalcovali, no ešte nenastal ten správny čas... A správny čas zrejme nenastal ani na zmierenie Ferihy a Günce, pretože keď sa jej na druhý deň ako jediná zo všetkých spolužiakov prihovorí, spýta sa jej, ako sa má, či je to, čo sa o nej vraví, naozaj pravda a ponúkne jej svoju pomoc... Feriha sa na ňu ani len nepozrie a chladne ju odpálkuje. Zehra sa medzičasom od Cansu dozvie veľa zaujímavých vecí o Ferihinom Emirovi.
To, že si Hande a jej priatelia v škole otvorene uťahujú z Ferihy a jej zakopnutia, sa zdá byť trápne a nevhodné nielen Korayovi, ktorý na rozdiel od nich nepovažuje drogy a veci s nimi súvisiace za zábavné... Ale ani Emirovi, ktorý sa kvôli tomu dokonca pobije s jedným zo spolužiakov! No tentoraz si Feriha, žiaľ, bude musieť trpký pohár, plný blenu, vypiť až do dňa. Hande, ktorá ju chce vidieť za každú cenu na kolenách, sa ju totiž rozhodne definitívne doraziť a pripraviť ju o štipendium, a tak na videozáznam ich nedávnej bitky, ktorý už nejaký čas koluje na internete, upozorní s pomocou ďalšej kamarátky učiteľský zbor. A ten začne konať...

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist