JOJ

Ako básnikom chutí život

26.3.2017 od 14:30 do 16:50

Po úspešnej promócii sa čerstvý doktor Štěpán Šafránek vracia do rodného mesta, aby nastúpil v miestnej nemocnici na interne, vybavený školskými znalosťami a mamičkiným radami. Úsmevné študentské roky sa skončili a Štěpán sa zoznamuje s novým životom a prostredím. S prísnu primárkou prezývanou Obočenka (VĚRA VLČKOVÁ), záletnými kolegom Sahulákom (TOMÁŠ TÖPFER), kolegyňou Tupou (KATEŘINA BURIANOVÁ) aj nevrlou upratovačkou. Podarí sa mu rozzúriť primárku, keď k jej prominentnej pacientke pridelí na perfektne vybavenú dvojlôžkovú izbu pani Hubáčkovú (BLAŽENA HOLIŠOVÁ). Na druhej strane sa však vďaka tomu zoznámi s jej pôvabnou dcérou Alenkou (EVA VEJMĚLKOVÁ). Čo je síce pekné, ale draho zaplatené. Pre svoje postoje a zásady totiž čoskoro narazí a pri najbližšej príležitosti ho preložia na voľné miesto dedinského obvodného lekára do Bezdíkova.
Tu sa musí v malej ordinácii s pecou na uhlie a výrečnou zdravotnou sestrou Toničkou (JANA HLAVÁČOVÁ) vyrovnať nielen so zástupmi čakateľov na pečiatky a rôzne potvrdenia, ale aj s popoludňajším návštevami u pacientov. A opäť sa stretne s Alenkou, ktorá žije na miestnom zámku s rodičmi, ktorí tu pracujú ako kasteláni. Keď v televízii zazrie bývalého spolužiaka a spolubývajúceho Mirečka, teraz delegáta medzinárodnej zdravotníckej organizácie, spojí sa s ďalšími spolužiakmi Venošom, Honzom a Vendulkou a spoločne ho unesú na flám do Venošovej vínnej pivnice.
Stále viac času však Štěpán venuje učiteľke Alenke, ktorej začne hovoriť Píšťalka. Zamiluje sa do nej, hoci je zasnúbená s prízemným učiteľom Hájkom (ROSTISLAV KUBA), ktorý má život naplánovaný do najmenších podrobností. Nakoniec dá Píšťalka Štěpánovi prednosť pred Hájkom, ale skôr než sa tak stane, musia obaja prekonať ešte veľa prekážok.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist