JOJ

Dr. Dolittle

26.3.2017 od 08:05 do 09:50

John Dolittle (EDDIE MURPHY) rozumel reči zvierat už ako malý chlapec. Ale jeho otcovi sa to nepáčilo, a preto z neho túto bezbožnosť s pomocou ochotného reverenda drsným spôsobom „vyhnal“. Odvtedy John zo zvieratkami nehovoril. Vyrástol z neho úspešný lekár, spolumajiteľ súkromnej nemocnice, manžel šarmantnej Lisy (KRISTEN WILSONOVÁ) a otec dvoch krásnych dcér Charisse (RAVEN - SYMONÉ) a Maya (KYLA PRATTOVÁ).
Keď doktor Dolittle plánuje rokovať s partnermi o výhodnom predaji svojej nemocnice veľkej spoločnosti zastupovanej pánom Callowayom (PETER BOYLE), pošle svoju rodinu na víkend k deduškovi. V noci však musí navštíviť jednu zo svojich pacientok a cestou späť zrazí autom túlavého psa. K svojmu úžasu zrazu počuje, ako mu pes, ktorému sa našťastie nič nestalo, poriadne vynadá. Druhý deň sa doktor nedokáže sústrediť na dôležité rokovanie, pretože ho rozptyľuje párik výrečných holubov a rozrečnených veveričiek.
Keď Dolittle odíde za rodinou do chaty v lesoch, situácia sa nezlepší. Tu už nie je schopný ani pomilovať sa so svojou manželkou, pretože ho ruší čulá vrava lesnej zveri. Vrcholom je sova, ktorá ho požiada o malý lekársky zákrok. Po návrate do mesta sa John nechá vyšetriť, ale všetky výsledky ukazujú, že je celkom zdravý. Netrvá dlho a situácia sa pomaly stáva neúnosnou. Sova totiž poslala k Dolittlovi celú perepúť chorých zvierat a chytrácky túlavý pes, ktorého lekár nedávno zrazil autom, si nájde spôsob, ako sa lekárovi priamo vnútiť do rodiny. Navyše ho stará cirkusová opica zavolá k starému tigrovi, ktorý utiekol a chce spáchať samovraždu. Dolittle ho síce presvedčí, aby sa vrátil a sľúbi, že sa pokúsi vyliečiť jeho dvojité videnie, katastrofe vo vlastnej rodine už však zabrániť nedokáže.
Keď Lisa objaví zvieratá ukryté v byte a pristihne manžela, ako dáva umelé dýchanie „umierajúcej“ kryse, doktor nekompromisne skončí na psychiatrii. Márne sa snaží presvedčiť lekára o svojich schopnostiach. Pokusne vybraná opica však hovorí len po španielsky, Dolittle jej nerozumie a vyzerá to tak, že klamal a zvieratám vôbec nerozumie. Napriek tomu sa mu podarí prehovoriť primäť psychiatra, aby ho prepustil, keď využije tak trocha delikátne informácie od jeho kocúra.
Doktor Dolittle sa opäť pokúša pracovať s ľuďmi a odmieta komunikovať so zvieratami. Až keď mu do duše prevraví jeho mladšia dcérka Maya (KYLA PRATTOVÁ), dokáže sa nakoniec zmieriť so svojou výnimočnosťou a všetko dobre dopadne. Z Johna sa stane nielen dobrý lekár pre ľudí aj zvieratá, ale aj správny manžel a otec rodiny.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist