JOJ Plus

Podnikavé dievča

4.3.2017 od 22:35 do 00:55

Tess McGillová (Melanie Griffithová), mladá žena z newyorského predmestia, pracuje v jednej z veľkých firiem ako radová sekretárka. V porovnaní so svojimi kolegyňami je však ambiciózna a túži po vyššom postavení na spoločenskom rebríčku. Aj keď všetky pokusy zatiaľ zlyhali, nevzdáva sa.
Keď sa jej nová šéfka, elegantná Katherine Parkerová (Sigourney Weaverová), vyberie na dovolenku do Álp, požiada Tess, aby sa jej starala o byt. Tam však Tess zistí, že Katherine si privlastnila niektoré jej obchodní nápady, a pretože nie je z tých, čo by to nechali len tak. Využije to, že si Katherine zlomila nohu a vráti sa z hôr o niečo neskôr.
Staví všetko na jednu kartu, odhodlaná využiť príležitosť a rozbehne svoj vlastný obchodný projekt. Jeden z klientov firmy, milionár Oren Trask (Philip Bosco) chce investovať do televízneho vysielania a súčasne sa musí brániť zahraničnej konkurencii, ktorá chce skúpiť jeho akcie.
Tess zíde na um, že ak by Trask najprv investoval do rozhlasového vysielania, ochránil by ho pred konkurenciou zákonmi zakazujúcimi zahraničným firmám účasť na rozhlasovom a televíznom vysielaní súčasne. So svojím nápadom sa obráti na makléra Jacka Trainera (Harrison Ford), ktorému tvrdí, že je Katherininou spolupracovníčkou.
Prvé stretnutie na firemnom večierku však nedopadne najlepšie. Nervózna Tess si vzala na upokojenie silné prášky, ktoré sa však príliš neznášajú s alkoholom, čo sa, bohužiaľ, prejaví chvíľu potom, keď sa náhodou zoznámi s Trianerom a dá si s ním pár drinkov.
Jackovi sa však sympatická žena aj jej nápad páči, a tak sa dohovoria na spolupráci. Jack navrhne, aby ponúkli Traskovi stredne veľkú rozhlasovú stanicu v Memphise a skutočne sa im podarí vzbudiť jeho záujem. Práve uprostred rokovania sa objaví zúriaca Katherine, ktorá prezradí, že Tess je v skutočnosti iba jej sekretárkou a tvrdí, že nápad s rozhlasom ukradla práve jej.
Zdá sa, že Tessin sen sa rozplynul ako para nad hrncom...

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist