JOJ Plus

Kosti I (13)

28.2.2017 od 08:50 do 09:45

Žena v záhrade
Nález rozkladajúcej sa mŕtvoly mladej ženy v kufri auta člena nebezpečného stredoamerického gangu privedie vyšetrovateľov do domu významného senátora v Salvádore...
Špeciálny agent FBI Seeley Booth (DAVID BOREANAZ) a doktorka Temperance Brennanová (EMILY DESCHANELOVÁ) musia odletieť do Strednej Ameriky. V Salvadore pre dopravný priestupok zadržali muža a v kufri jeho auta našli napoly rozložené telo. Ukáže sa, že vodič je členom veľmi nebezpečného stredoamerického gangu „Mara muerte“.
Vedkyňa zistí, že telo v kufri auta patrí mladej žene a bolo exhumované zo zeme, v ktorej predtým spočívalo už asi šesť mesiacov. Ide pravdepodobne o ženu zo Strednej Ameriky, ktorá bola tehotná a zomrela v dôsledku prudkého úderu do hlavy. Ešte na mieste nálezu sa rozpúta prestrelka, ktosi strieľa z okoloidúceho auta. Zadržaný muž uniká, agent Booth ho prenasleduje, ale gangster napokon utečie. Zdá sa, že prestrelku rozpútali samotní členovia gangu „Mara muerte“ preto, aby mohol zadržaný muž polícii uniknúť.
Podrobné štúdium mŕtveho tela ženy a všetkých biologických stôp, ktoré sa na ňom nachádzajú, zavedie policajtov do domu senátora Alana Cormana (MICHAEL CAVANAUGH), ktorý je síce nepriateľom imigrantov, ale v svojom dome ich často zamestnáva. V súčasnosti preňho pracuje napríklad Salvadorčan Hector Alvaredo (MIKE GOMEZ). Pri rozhovore s políciou senátorov syn Logan Corman (MATT BARR) na fotografii pozná utečenca z auta - môže to byť José Vargas (JOSÉ VARGAS CANTILLO).
Vyšetrovatelia zistia, že mŕtvola dievčaťa bola pôvodne zakopaná vo verejnom parku, potom ju ale José chcel previesť na iné miesto. V parku sa však ešte nájdu stopy po ďalšej mŕtvole. Booth s doktorkou ju nakoniec objavia zakopanú v senátorovej záhrade. Tentoraz je to muž, ktorý má v tele stopy po dávnom strelnom poranení, zomrel však prirodzenou smrťou v dôsledku rakoviny.
Keď dobitého Josého vyhodia z idúceho auta, doráňaného muža prevezú do nemocnice. Tam ho konečne môže polícia vypočuť. Čo jej José prezradí?
Obaja mŕtvi boli príbuzní. Otec a dcéra. José je mužov syn a brat dievčaťa. Ale prečo muselo dievča zomrieť a kto ho zavraždil?

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist