JOJ Plus

Megapresuny II (25,26/26)

27.2.2017 od 03:35 do 04:00

Sťahovanie vo veľkom! Ako presťahujete obrovský dom, kostol či chatu po súši, po rieke alebo po mori do vzdialenosti stoviek alebo tisícov kilometrov? Sťahovanie gigantických a superťažkých objektov je nesmierne komplikované...
Zdedili ste dom v horách, ale tam sa vám nepáči a potrebujete ho presťahovať dolu k rieke? Máte veľkú rodinu a namiesto prístavby domu chcete kúpiť druhý, lenže ten, ktorý sa vám páči, je vzdialený sto kilometrov? Alebo túžite po nádhernom hausbóte, lenže ten, ktorý je na predaj, kotví na na inej rieke v inom štáte? Nevadí, prichádzajú odborníci na sťahovanie domov, ktorí Vám splnia každé želanie. Posádky ťažkých damperov naložia domy, chaty, hausbóty, kostoly a iné stavby aj so základmi a prepravujú ich cez hory, mestá, rieky, ba dokonca aj cez more. Ich najväčším nepriateľom je čas. V stávke je veľa. Preprava obrovských a ťažkých objektov predstavuje pre sťahovákov neustály súboj s ohromnými prekážkami a problémami. Pre nervóznych majiteľov domov ich práca prináša novú šancu na život v ich milovaných objektoch na inom mieste. Jediným problémom je, aby sa tieto stavby dostali na nové miesto včas, nezničené, neporušené a hlavne v jednom kuse.
Sťahovanie gigantických a superťažkých objektov je nesmierne komplikované, problematické, rizikové a riskantné. Ako presťahujete obrovský dom, kostol, chatu po súši, po rieke alebo po mori do vzdialenosti stoviek alebo tisícov kilometrov? Všetky možnosti, ako môžeme hýbať veľkými a ťažkými štruktúrami, nám najprv ukáže počítačová grafika. Podľa zvolenej metódy sa potom projekt realizuje a my môžeme už len s údivom sledovať nesmierne náročnú a zodpovednú prácu tímu dopravcov ťažkotonážnych objektov v praxi.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist