JOJ

Komando

26.2.2017 od 23:00 do 01:00

Kedysi bol plukovník John Matrix (Arnold Schwarzenegger) veliteľom elitnej bojovej jednotky. Po smrti manželky sa však rozhodol opustiť armádu, aby v ústraní, ďaleko od ľudí, vychovával svoje jediné dieťa, desaťročnú dcéru Jenny (Alyssa Milanová). Ich dni pokojne plynú, keď sa zrazu objaví Matrixov bývalý nadriadený, generál Franklin Kirby (James Olson), ktorý ho informuje, že niekoľko jeho bývalých nadriadených zavraždili a Matrix by mal okamžite zmeniť identitu a odsťahovať sa inam.
Bohužiaľ, je neskoro. Po generálovom odchode Matrixov dom napadnú žoldnieri zvrhnutého diktátora Ariusa (Dan Hedaya) pod vedením jedného z plukovníkových bývalých mužov, neľútostného Bennetta (Vernon Wells), o ktorom si myslel, že je mŕtvy. Podarí sa im uniesť Jenny, pretože vedia, že len takým spôsobom dosiahnu, aby s nimi Matrix spolupracoval.
Nechcú od neho nič menej, len aby im pomohol zavraždiť prezidenta juhoamerického štátu Val Verde a zvrhnúť tamojšiu demokratickú vládu, aby sa Arius znova dostal k moci. Matrix má prezidenta zabiť, v opačnom prípade zabijú jeho dcéru.
Matrixovi, ktorému spočiatku nedobrovoľne a len veľmi neochotne pomáha letuška Cindy (Rae Dawn Chongová), sa podarí ujsť z lietadla, kam ho Ariusovi muži naložili, a okamžite sa vyberie po stopách únoscov. Keď sa však Cindy dozvie, o čo ide, je Matrixovi veľmi dobrou pomocníčkou, pretože má vlastné nevyrovnané účty s Ariusom. Jej jediným želaním je vidieť ho mŕtveho.
Matrix sa púšťa do riskantnej hry, pretože musí Jenny zachrániť skôr, ako lietadlo, v ktorom mal sedieť, pristane. A na to skutočne nemá veľa času - necelých jedenásť hodín...

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist