Doma

Skutočný príbeh: Únos Natasche Kampuschovej

22.1.2017 od 00:05 do 02:15

Zaujímavosti:
Príbeh desaťročnej Natasche Kampuschovej je inšpirovaný skutočnými udalosťami. Natascha po hádke s matkou odišla ráno sama do školy vo viedenskej štvrti Donaustadt. Krátko nato ju uniesol 35-ročný elektrotechnik Wolfgang Priklopil (Thure Lindhardt), ktorý ju väznil viac než osem rokov v maličkej miestnosti pod garážou, ktorú sám vybudoval.
Keď zmizla, jej rodičom sa zrútil celý svet... Keď sa po neuveriteľných ôsmich rokoch znovu zjavila, celý svet zatajil dych a šokovane sa dozvedal nové a nové desivé podrobnosti z jej dych vyrážajúceho príbehu! Reč je o Nataschi Kampuschovej (Antonia Campbell-Hughes), ktorú v roku 1998 ako desaťročné dievčatko cestou do školy uniesol spravodajský technik Wolfgang Priklopil (Thure Lindhardt). Osem a pol roka ju väznil v podzemnom úkryte pod garážou svojho domu! V roku 2006 sa jej podarilo svojmu trýzniteľovi ujsť, ten si vzápätí zo zúfalstva z jej straty či zo strachu pred spravodlivým trestom, ktorému by sa iste nevyhol, siahol na život. Neuveriteľným útekom sa však jej cesta za slobodou iba začala...
Filmový projekt inicioval nemecký producent Bernd Eichinger. Po jeho smrti v roku 2011 sa produkcia stala medzinárodná a film bol natočený v angličtine. So sfilmovaním príbehu Kampuschová súhlasila práve vďaka svojej dôvere v Eichingera a jeho produkčnej spoločnosti Constantin Film. Prvým filmom, ktorý videla na slobode, bola totiž práve snímka z jeho dielne Parfum: Príbeh vraha. Kampuschová si zmluvne vyhradila právo na drobné zásahy do scenára.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist