JOJ Plus

Tajomstvo Sherwoodskeho lesa

22.1.2017 od 01:05 do 02:50

Len málo ľudí vie, že Sherwoodsky les má aj svoju temnú stránku - rozprávkovú, v ktorej nikdy nezasvieti slnko. Obyvatelia lesa tam žijú v šere a starajú sa o stromy. Jednej obyvateľke sa zdal život tam nudný, preto prešla bránou do sveta ľudí. Čoskoro sa však vrátila domov, s dieťaťom v lone.
Zatrpknutá a zlomená uvalila kliatbu na svoju nevinnú dcéru, ktorá sa po prekročení hranice lesa zmení na draka a bude zabíjať ľudí. Alina (KATHARINE ISABELLEOVÁ) nevydržala pohŕdanie svojich krajanov v lese, preto ho opustila. Ani medzi ľuďmi ju však nič dobré nečakalo.
V lese ju objavil statočný gróf Robert Locksley s podlým Malcolmom (JULIAN SANDS). Robert prišiel o život, lebo sa chcel zastať nešťastného dievčaťa. Malcolm ho zobral k sebe na hrad a väznil ju, chcel ju využívať na zabíjanie nepriateľov. Mal čosi, čím ju vydieral...
O niekoľko rokov neskôr sa Malcolm stal šerifom z Nottinghamu. Pod vedením slabého princa Johna sa moci v Anglicku chopili takí zloduchovia ako Malcolm. Kráľ Richard bol ďaleko vo Svätej zemi na križiackej výprave. Predsa sa však našiel niekto, kto sa zastával sedliakov v Nottinghamskom grófstve - vydedenec Robin Hood (ROBIN DUNNE), ktorého otca zavraždil práve Malcolm.
Postavenie poddaných sa zhoršilo, keď Robin Hood prepadol vyberačov daní s truhlicou plnou zlata. Princ a šerif totiž znovu zvýšili dane. A ešte horšie bolo, keď od šerifa ušla lady Marian (ERICA DURANCEOVÁ), sesternica princa Johna, ktorú ako členku kráľovskej rodiny zasnúbili s rakúskym vojvodom Leopoldom. Marian však snúbenca, ktorého jej vnútili, nechcela. Cestou v Sherwoode sa stretla s Robinom Hoodom.
Robin si zobral niekoľkých svojich druhov, aby prešli bránou do rozprávkového temného Sherwoodu, odkiaľ chcú priniesť rastlinku, ktorá má zneškodniť krvilačného draka. Marian odchádza do Robinovho tábora a stretne sa s ranenou Alinou. Netuší, že ranené dievča je krvilačnou príšerou a pozve ju do tábora. Alina sa tak stane príčinou, že šerifovi muži objavia tábor a jeho obyvateľov zajmú, či dokonca pozabíjajú.
Alinine služby už šerif nepotrebuje, a tak mu je jedno, čo sa s ňou stane. Zajatej Marian ostáva len dúfať, že Robin ju zachráni aj s priateľmi, ktorí prežili masaker...

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist