JOJ

Hooten a Lady: Lovci pokladov (5, 6)

21.1.2017 od 20:35 do 22:50

Lyžica zo Sáby (Ethiopia, r. Andy Hay)
Uprostred svadobných príprav v Londýne vyruší lady Alexandru správa, že jej najlepšiu priateľku a kolegyňu z Britského múzea Ellu zajali na cestách po Etiópii. Za jej oslobodenie únoscovia žiadajú zlatý poklad - lyžicu kráľovnej zo Sáby, lenže ten doteraz niekto neobjavil. Alex sa rozhodne poklad nájsť a Ellu vyslobodiť, a tak neváha požiadať dobrodruha Hootena, aby ju sprevádzal na výprave za legendárnymi cennosťami do Etiópie.
Ellini únoscovia dúfajú, že za výmenou za zajatkyňu získajú zlatý poklad kráľovnej zo Sáby. Ale keď sa preslávené cennosti ukážu napokon v pravom svetle, nastane šok, pretože sú celkom iné, než všetci očakávali. Ani skúsený Hooten neskrýva svoje sklamanie. Ale ako dopadne unesená Ella?

51. vajce Fabergé (Moscow, r. Julian Holmes)
Od starého ruského priateľa v Moskve sa dobrodruh Hooten dozvie, že legendárne 51. vajce z Fabergého kolekcie klenotov závratnej hodnoty skutočne existuje a našiel jeho stopu.
Začína sa honba za Zlomeným srdcom, strateným 51. klenotom z Fabergého kolekcie šperkov v tvare veľkonočného vajíčka.
Od starého priateľa z Moskvy sa Hooten dozvie, že legendárne 51. Fabergého vajce skutočne existuje. Podarí sa mu inšpirovať lady Alex, aby prišla za ním do Moskvy a pomohla mu hľadať drahocenný poklad. Ale záujemcov o klenot závratnej hodnoty je viacero, napríklad Valéria, bývalá spolužiačka Alexandry a jej kolegyňa zo štúdií, ktorá sa medzitým stala známym zločincom. Hooten však urobí šokujúci objav. Jeho starý protivník, ktorý je zodpovedný za smrť jeho ženy a dieťaťa, je stále nažive!
V Moskve sa dobrodruh Hooten dozvie, že jeho starý ruský priateľ našiel stopu strateného šperku Zlomené srdce, čo dokazuje, že v poradí 51. vajce Fabergé skutočne existuje.
Kto by nemal záujem o stratený kúsok z kolekcie legendárnych šperkov v tvare veľkonočného vajíčka, symbolov najvyššieho umenia a luxusu, ktoré klenotník Fabergé vytvoril pre ruského cára a šľachtu koncom 19. a začiatkom 20. storočia v Petrohrade?
Lady Alex, ktorá je v Londýne uprostred príprav na vlastnú svadbu, musí na urgentné naliehanie Hootena pricestovať za ním do Moskvy. Ale keď za ním dorazí na dohovorené miesto, zistí, že ho uniesli a musí mu zachrániť život.
Spoločne potom hľadajú Zlomené srdce, stratený 51. klenot z Fabergého kolekcie šperkov v tvare veľkonočného vajíčka. Nebude to jednoduché, pretože na každom kroku číhajú Hootenovi dávni nepriatelia a ich spojenci, ktorí by Fabergého vajce tiež radi ukoristili.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist