JOJ

Dedičstvo (10)

20.1.2017 od 10:35 do 12:00

Všetko je inak
Júlia dúfa, že so starostovou pomocou nájde nejaký voľný dom, ktorý je na predaj. Andrej sa rozhodne, že prestane Júlii okato pomáhať, lebo si poštve celú dedinu proti sebe. Svoj plán - zriadiť detský domov - chce Júlia pred dedinčanmi obhájiť verejne a žiada Andreja, aby pri nej stál. Andrej dohovára členom zastupiteľstva, aby Júliu podporili, ale tí mu dajú jasne najavo, že nepôjdu proti Petrovičovcom. A radia mu, aby bol nestranný. Júlia na obhajobe zistí, že Andrej nepríde. Jana a Ronaldo si užívajú na futbalovom ihrisku. Jana má výčitky, Ronaldo jej musí sľúbiť, že sa to nikto nedozvie. Júlia vypije v nápoji včelu, a keďže má alergiu, dostane okamžite záchvat. Dano, ktorý prišiel do kaviarne, ihneď koná. Vezme Júliu na majer a privolá Martina so záchrankou. Dano podá Júlii injekciu a s Martinom ju odvezú domov. Večer sa Andrej dotrepe opitý a Júlia mu vyčíta, že pri nej nestál, keď ho potrebovala.
Dlhá popiska
U starostu v dome sú všetci spokojní, až na Luciu (NIKOLA DOBOVANOVÁ). Júlia (ZUZANA SLÁMKOVÁ) dúfa, že s Andrejovou pomocou nájde nejaký dom, ktorý je na predaj.
Janka (DÁŠA LAUROVÁ) má Martina (MARCEL KLÍMA) iba pre seba a Lucia sa cíti ako piate kolo u voza. Marcela (TATIANA ŠTÚROVÁ) opäť využíva to, že s Danom (PETER MATTES) chystajú spoločný biznis. Otvorene mu navrhuje, že by sa k nemu hodila viac ako tá “sedláčka” Kristína (KRISTÍNA GUŠTAFÍKOVÁ).
Starostu Andreja (DANO JUNAS) na družstve upozorňujú, že Zdenka (DRAHOMÍRA PANUŠKOVÁ) začala akosi až príliš úradovať na obecnom úrade, zatiaľ čo on sa venuje Júlii.
Dano sa snaží udobriť s Kristínou, pozve ju na naozajstné rande.
Andrej po tom, čo ho Zdenka upozornila na to, že dedinčanom sa nepáči, ako pomáha Júlii, opäť zneistie. Povie Júlii, že by jej nemal tak okato pomáhať, lebo si poštve dedinu proti sebe. Júlia sa rozhodne, že svoj plán - zriadiť detský domov, si pred dedinčanmi obháji. Žiada od Andreja, aby pri nej stál.
Kristína prosí Ďura (PAVOL TOMČÍK), aby postrážil malú, lebo ide na rande. Ďuro súhlasí. Netuší však, že ide o rande s Danom.
Gitka (AGNEŠA DOMINOVÁ) pristihne Lydku (IVETA PENTHOROVÁ), ako sa vykráda z Ronaldovho (DOMINIK GAJDOŠ) domu a vypočúva ju. Gitka o tom hneď informuje Zdenku a Darinu (LUCIA FRIČOVÁ STNAKOVSKÁ).
Lucia je smutná z toho, že je sama, myslí si, že je škaredá a preto ju nikto nechce. Júlia sa rozhodne, že urobí z Lucii kočku.
Andrej sa snaží Júlii pomôcť ešte pred jej obhajobou - bude pred zastupiteľstvom obhajovať svoj plán zriadiť detský domov. Dohovára členom zastupiteľstva, aby ju podporili, ale tí mu dajú jasne najavo, že nepôjdu proti Petrovičovcom. A radia mu, aby bol aj on nestranný. Andrej si ide po radu k doktorovi. Ten si myslí, že by mal nechať Júliu, aby sa obhájila sama, inak si rešpekt v dedine nikdy nezíska. Pohoršená Gitka sa sťažuje farárovi, že videla Lydku odchádzať od Ronalda. Farár ju karhá za roznášanie klebiet a odíde radšej za doktorom a Andrejom degustovať víno.
Júlia príde na obhajobu a zistí, že Andrej sa nedostaví.
Dano a Kristína zažívajú v Bratislave romantické rande. Lucia príde do kaviarne za Janou, je tam aj Ronaldo, keď zbadá Luciu, okamžite bystrí zrak. Jana je na nervy, že nie je stredobodom pozornosti a začne Ronalda baliť ona.
Kristína a Dano sa vracajú z rande, vidí ich Ďuro aj Marcela. Júlia pri obhajobe neuspela, snaží sa dovolať Andrejovi, ale ten sa opíja s doktorom a farárom. Doktor mu vypne mobil.
Júlia ide do kaviarne, v nápoji vypije včelu, a keďže má alergiu, dostane okamžite záchvat. Dano, ktorý prišiel do kaviarne, hneď koná. Volá doktorovi, ale ten nedvíha. Spomenie si, že jeho otec je tiež alergický. Vezme Júliu na majer a privolá Martina so záchrankou.
Jana a Ronaldo si užívajú na futbalovom ihrisku. Jana má výčitky, Ronaldo jej musí sľúbiť, že sa to nikto nedozvie.
Dano podá Júlii na majeri injekciu, dovalí sa tam Gabo a hneď spustí na Dana nadávky. Dano s Martinom odvezú Júliu domov.
Marcela prezradí Rudovi (FRANTIŠEK HARNÚŠEK), že Dano zachraňoval Júliu u nich na majeri. Andrej sa dotrepe opitý domov. Júlia mu vyčíta, že pri nej nestál, keď ho potrebovala.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist