JOJ Plus

Vikingovia III (1, 2/10)

18.1.2017 od 22:20 do 00:20

Žoldinieri
Vikingovia prichádzajú osídľovať Anglicko.
Zima sa pomaly končí a Vikingovia sa pripravujú vyraziť z Kattegatu na západ. Vikinský kráľ Ragnar so svojím synom Björnom (ALEXANDER LUDWIG) sa už nevedia dočkať príchodu do Anglicka, kde im kráľ Ecbert prisľúbil vydať územie, ktoré môžu Severania osídliť a obhospodarovať. Bude to nový domov Vikingov vo Wessexe.
Ale keď Vikingovia dorazia do Anglicka, kráľ Ecbert (LINUS ROACH) svoj sľub podmieni splnením poslednej úlohy. Zem dostanú, ak budú bojovať ako žoldnieri na strane princeznej Kwenthrith (AMY BAILEYOVÁ) v bitke proti jej bratovi a strýkovi - a zvíťazia. Ragnar podmienku prijme, a keď so svojimi mužmi tiahne do boja, aby podporili vojsko princeznej, kráľ Ecbert ukáže Lagherte zem, ktorú onedlho daruje Vikingom. Bude to ich nový domov.
Lagertha (KATHERYN WINNICKOVÁ) vládne v Hedebo a upevňuje si svoju moc. Pomáha jej mladý dôverník Kalf (BEN ROBSON). Prezradí jej, že Einar (STEVE WALL) ju stále nenávidí, za chrbtom kuje proti nej plány a chce ju zradiť.

Pútnik
Lagertha a Athelstan (GEORGE BLAGDEN) pomáhajú Vikingom udomácniť sa vo Wessexe a farmárčiť. Medzitým do severského Kattegatu prichádza tajomný pútnik...
Po porážke Brithwulfa, strýka princeznej Kwenthrith, sa pozornosť Severanov upiera na jej brata Burgreda na druhej strane rieky. Burgred ale radšej velí svojim silám na ústup. Víťazstvo síce dosiahli hladko, ale jedného z najbližších Ragnarových priateľov, bojovníka Torsteina (JEFFERSON HALL), zasiahli do ľavej ruky a infekcia ho pomaly zabíja.
Vo Wessexe pokračuje s pomocou kráľa Ecberta a Lagerthy práca vikinských usadlíkov, ktorí tu majú začať farmárčiť. Medzitým v Kattegate dostane Aslaug (ALYSSA SUTHERLANDOVÁ) veľmi zaujímavú návštevu, prichádza neznámy a tajomný pútnik.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist