JOJ Plus

Vraždy v Midsomeri IX (7)

5.12.2016 od 08:30 do 10:30

Minuloročný model
Annie Woodrowová (Saskia Wickhamová), charitatívna pracovníčka z Midsomer Malham, stojí pred súdom, pretože ju obvinili z vraždy svojej najlepšej priateľky Frances Trevelyanovej. Prípad pred desiatimi mesiacmi vyšetroval šéfinšpektor Barnaby (John Nettles). Počas pojednávania však Barnaby nadobúda presvedčenie, že Annie nezavraždila. Preto spolu so seržantom Jonesom zariskuje a udrie na korunnú svedkyňu, pani Beverlyovú, aby povedala, čo sa skutočne stalo...
V Caustone sa koná súdny proces so sociálnou pracovníčkou Annie Woodrowovou (Saskia Wickhamová) z Midsomer Malham, ktorú šéfinšpektor Tom Barnaby (John Nettles) pred desiatimi mesiacmi zatkol pre podozrenie z vraždy jej najlepšej priateľky Frances Trevelyanovej. Annie ju údajne brutálne ubila preto, že sa bezhlavo zaľúbila do jej manžela.
Keď Barnaby s so seržantom Benom Jonesom (Jason Hughes) prichádzajú k súdnej budove, stretnú sa s vdovcom Johnom Trevelyanom (Brian Protheroe), ktorého sprevádzajú jeho dve dcéry - staršia Sophie (Rosa Hoskinsová) a mladšia Ed (Emily Gloyensová). Tá povie niečo, čo uviazne inšpektorovi v hlave - je skalopevne presvedčená, že Annie jej mamu nezabila.
Na súd sa dostaví korunná svedkyňa, stará pani Beverlyová (Thelma Barlowová), ktorá v osudný večer videla Annie, ako bez kabáta a bez rukavíc, hoci bola veľká zima, mierila k domu Trevelyanovcov. Hlavným motívom vraždy stále zostáva láska - podľa názoru obžaloby - neopätovaná, ktorú vraj obvinená cítila k Trevelyanovi. Napokon ho aj po vražde ho často navštevovala a pomáhala mu prekonať smútok zo smrti jeho manželky. O tom vzrušene pred súdom vypovedá aj Sophie, ktorá v porovnaní so svojou sestrou je presvedčená, že Annie jej matku zabila.
Počas poludňajšej prestávky v pojednávaní sa šéfinšpektor Barnaby v miestnom hostinci stretne s povedomou ženou. Jones, ktorý sa dopoludnia zúčastnil procesu, sa svojmu šéfovi zverí so svojím postrehom, že táto žena často komunikovala očami s obžalovanou. Barnaby zistí, že ide o jeho dávnu známu, súdnu psychiatričku Prudence Plunkettovú (Siobhan Redmondová).
Ani Prudence vôbec neverí tomu, že Annie skutočne svoju najlepšiu priateľku zavraždila, a Barnaby začína pochybovať, či pred súdom skutočne stojí vrahyňa. Preot sa rozhodne pre riskantný ťah a chce znovu vypočuť pani Beverlyovú, aby mu povedala pravdu o tom, čo sa vtedy skutočne stalo...

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist